Skip to content Skip to footer

Първият български косплей магазин

Общи условия за услуги - 3Д принт

 

Настоящите общи условия (“Общи условия”) уреждат процеса на възлагане между БГ КОСПЛЕЙ ЕООД / ЕИК: 207318281, със седалищен адрес: жк. Овча купел 2, бл.19А (Търговецът) и клиента ..……………………………………………………………………………………………………………………. (Клиентът) за създаване на продукти или услуги по поръчка (Възложена работа/продукт). Сключвайки споразумение за възлагане на работа с нас, Вие се съгласявате да бъдете обвързани с настоящите Условия.

  1. Процес на възлагане

 2.1 Запитване: За да стартирате процеса на възлагане, трябва да изпратите подробно запитване, в което да изложите своите изисквания, предпочитания и всякакви конкретни инструкции за Възложената работа.

2.2 Оферта: Търговецът ще предостави оферта въз основа на информацията, предоставена в запитването направено от Клиента. Ценовата оферта ще включва предложения график, разходите, общата цена и всякакви други важни подробности относно изработката на възложеното изделие.

2.3 Споразумение: След приемането на офертата ще бъде сключено споразумение за възлагане между Търговеца и Клиента, в което ще бъдат описани обхватът на работата, условията на плащане и графикът на доставките.

 

  1. Услуги

 3.1 3D принтиране и цялостна обработка на 3D принтирано изделие

 3.1.1 Услугите по 3D принтиране са както следва:

– подготвяне на файл и базовото му принтиране

Клиентът може да предостави вече готов 3D файл, който е пригоден за работа с програмите за принтиране (Cura, Chitu Box, Orca Slicer.). При неналичност на готов файл, Клиентът има право да заяви изработката на такъв при Търговеца, при което ще бъдат начислени допълнителни такси и ще бъде удължен срокът за изработка на цялостното изделие.

Търговецът е задължен да прегледа файла и да информира Клиента, в случай че файлът има проблеми, възпрепятстващи нормалния процес на работа.

Търговецът не е задължен да поправя неизправни файлове.

Търговецът има право да откаже изработката на изделие, което е с неизправен файл (в това число: неправилно експортнат файл, грешен формат, неизправен модел – липсващи части, полигони и тн., и др.) и сметне, че изработката на крайния продукт не би бил възможен.

– рафиниране на повърхностния слой

Процесът включва базова обработка на изделието, подготвяйки го за боядисване и довършителни дейности. Процесът не включва сглобяване, добавяне на сглобителни елементи и основи, както и оцветяване.

Този процес следва да бъде уточнен при заявката на изделието.

– сглобяване и боядисване до пълна готовност

Процесът включва сглобяване, добавяне на сглобителни и заздравителни елементи, както и боядисване на изделието.

Боядисването може да бъде:
– ръчно боядисване с акрилни бои и четка
– боядисване с аерограф

Като този процес следва да бъде уточнен при заявката на изделието

  1. Обхват на работата

4.1 Описание

4.1.1 Обхватът на възложената работа ще бъде подробно описан в рамките на договора за възлагане.

4.1.2  Всички отклонения от това описание трябва да бъдат съгласувани писмено от двете страни.

4.2 Промени 

4.2.1 По време на творческия процес Клиентът може да поиска незначителни изменения на възложената работа. 

4.2.2 Търговецът има право да откаже големи промени, които изменят процеса на работа. 

4.2.3 Клиентът има право да изяви желание за сменянето на цветовата гама само и единствено преди процесът на боядисване да е започнал, като Клиентът е длъжен да предаде нужните референции и/или конкретни материали за подмяна.

При промяна се начислява допълнителна такса за материал и труд.

4.2.3.1 Търговецът има право да откаже заявената цветова промяна, в случай че заявените цветове не са налични и/или не могат да бъдат набавени в срок. 


  1. Плащания

5.1 Депозит: Преди започване на работата по възложената работа се изисква невъзвръщаем депозит, който покрива базисните материали и амортизацията на машините при стартиране на поръчката. Размерът на депозита ще бъде посочен в договора за възлагане.

5.2 График за плащане: Графикът на плащане ще бъде описан в договора за възлагане, като подробно ще бъдат описани времето и размерът на всяка вноска за плащане.

5.3 Окончателно плащане: Окончателното плащане е дължимо при завършване на възложената работа и преди доставката. Клиентът няма да получи крайния продукт, докато не извърши пълното плащане на заявения продукт. Плащането се осъществява по банков път или чрез ПОС покупка в сайта на Търговеца.

 

  1. Доставка

6.1 Срокове и тяхното договаряне

6.1.1 Търговецът ще предостави приблизителен график за завършване и доставка на поръчаната работа. Въпреки че ще положим всички усилия да спазим договорените срокове, непредвидени обстоятелства (както тези, описани в това споразумение, така и други) могат да доведат до забавяне. 

6.2 Метод на доставка: Поръчаната работа може да бъде доставена по електронен път, физически или по друг договорен метод, описан в договора за поръчка.

6.3 Търговецът има право да забави доставката на поръчката, в случай че Клиентът забави уговореното плащане.

6.4 Търговецът е задължен да опакова добре поръчаното изделие, преди да бъде предадено на спедиторска фирма. 

6.5 Търговецът не носи отговорност при евентуална повреда/щета на изделието, възникнала при доставката му. 

6.6 Търговецът не носи отговорност при причинена повреда при неправилното експлоатиране на изделието от Клиента и/или трети лица. 

  1. Интелектуална собственост

7.1 Собственост: След като Търговецът е получил пълното плащане за заявения продукт, Клиентът ще притежава правата на интелектуална собственост върху Поръчаната работа, освен ако не е посочено друго в договора за поръчка.

7.2 Права за използване: Търговецът запазва правото си да представя Поръчаната работа в портфолиото си, уебсайта, социални медии и/или други рекламни материали. 

7.3 Търговецът не носи отговорност при повреда, причинена от неправилната употреба на поръчкови изделия от Клиента и/или други лица.

 

  1. Конфиденциалност

8.1 Неразкриване на информация: Двете страни се съгласяват да запазят поверителността на цялата информация, споделена по време на процеса на възлагане, включително, но не само, търговски тайни, проекти и бизнес стратегии.

8.2 Клиентът няма право да поръчва изделия с цел препродажба на трети лица или страни. 

 

  1. Прекратяване, връщане и замяна

9.1 Анулиране: 

9.1.1 Всяка от страните може да прекрати договора в писмен вид, ако другата страна наруши някоя съществена разпоредба на настоящите условия. В такива случаи всички плащания, извършени преди прекратяването, не подлежат на връщане.

9.2 Връщане

При сериини производства в стандартен размер, поръчаният артикул може да бъде върнат в срок от 14 дни от датата на получаване от Клиента. Артикулът трябва да бъде неупотребяван, в изправен търговски вид, с оригинални етикети и опаковка.

Всички правила от политиката на връщане се спазват, както следва:

Съгласно чл. 50 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП), Клиентът има право да се откаже от получената стока (сключения договор за продажба от разстояние), без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща, каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55 от ЗЗП в 14-дневен срок, считано от датата на: приемане на стоките от Клиента или от трето лице, различно от превозвача и посочено от Клиента или когато Клиентът е поръчал много стоки с една поръчка, които се доставят отделно, считано от датата, на която Клиентът или трето лице, различно от превозвача и посочено от клиента, е влязъл във владение на последната стока.

Информация относно упражняване правото на отказ от договора (Приложение № 7 към чл. 47, ал. 4 от ЗЗП) Стандартни указания за отказ:

  1. Право на отказ от договора от разстояние или извън търговския обект.
  2. Имате право да се откажете от настоящия договор, без да посочвате причини за това, в срок 14 дни.

III. Срокът за отказ е 14 (четиринадесет) дни считано от датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на стоките или при договор, съгласно който клиента поръчва много стоки с една поръчка, които се доставят поотделно: датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на последната стока.

За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите като ни изпратите задължителния формуляр и попълните коректно полетата за Вашето име, географски адрес и ако имате такива, телефонен номер и електронен адрес и за решението си да се откажете от договора. Ако използвате тази възможност, ние незабавно ще Ви изпратим на траен носител – по електронна поща, съобщение за потвърждение на получаването на отказа. За да спазите срока за отказ от договора, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.

  1. Действие на отказа. Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас, (с изключение на допълнителни разходи, които се генерират при връщане на пратката), без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Ще извършим възстановяването на дължимата парична сума по банков път (след инспекция на върнатата стока и приложените към нея документи).

Имаме право да отложим възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не ни представите доказателства, че сте изпратили обратно стоките, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано. Очакваме да ни изпратите или да върнете обратно стоките без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 (четиринадесет) дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор. Срокът се счита за спазен, ако ни изпратите обратно стоките преди изтичането на 14-дневния срок. Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките. Вие отговаряте единствено за намаляване стойността на стоките вследствие на изпробването им, различно от необходимото за установяване на тяхното естество и характеристики.

Клиентът има право на рекламация съобразно закона. При упражняване на правото на рекламация Клиентът представя касова бележка и/или, фактура /ако има издадена такава/. При неизпълнение на тези изисквания Търговецът не е задължен да удовлетвори рекламацията на Клиента.

Клиентът се задължава да положи усилие за опазване на стоката до връщането й на Търговеца, както и да не нарушава целостта на поставените от Търговеца върху нея или опаковката стикери, етикети и други. При неизпълнение на тези задължения Търговецът може да откаже да възстанови платената сума от Клиента.

Всички транспортни и всякакви други разходи по връщането на Стоката са изцяло за сметка на Клиента. До момента на обратното предаване на Стоката от страна на Клиентът на Търговеца, рискът от случайното и погиване или повреждане се носи изцяло от Клиента. Клиентът поема разходите за връщането на Стоката и ги заплаща съобразно съответните тарифи, ценоразписи и т.н. на съответните куриерски или други компании, които е избрал да използва за връщането.

При частни поръчки (поръчкови артикули), без значение от предоставения размер, Търговецът не приема връщане или замяна.

На замяна и/или връщане не подлежат следните артикули: 

  • Чорапи, чорапени изделия и клинове
  • Долни части от бельо ( бикини, боксерки, бански и др.)
  • Перуки и козметични аксесоари

Поради хигиенни съображения. Сумите за тези продукти не се възстановяват.

9.3 Замяна

Замяната за различен размер (и др), е възможна чрез направата на нова поръчка за продукта. Клиентът следва да върне артикулът по регламент Връщане и да поръча нов артикул в желания размер. 

  1. Разрешаване на спорове

10.1 Посредничество: Всички спорове, произтичащи от процеса на комисиониране, ще бъдат разрешавани чрез добросъвестни преговори и, ако е необходимо, чрез медиация, провеждана от взаимно договорен медиатор.

 

  1. Управляващо право

11.1 Компетентност: Настоящите Условия се уреждат и тълкуват в съответствие със законите на Република България, без да се вземат предвид техните разпоредби за стълкновение на закони.

 

С възлагането на работа от нас Вие потвърждавате, че сте прочели, разбрали и сте се съгласили с настоящите Общи условия.

БГ КОСПЛЕЙ ЕООД