Skip to content Skip to footer

Claim

Стараем се винаги да сме полезни и да помогнем, ако има някакъв проблем със закупен продукт. Не се колебайте да ни потърсите на мейл или като попълните бланката в края на тази страница.

Ако по някаква причина искате да върнете закупен от www.bgcosplay.com продукт, то транспортните разходите за връщане са за сметка на клиента. 

При проблем с разпечатване на формуляра, моля, запишете Вашето желание върху стоковата разписка получена с продукта. Ако желаете възстановяване на сумата, посочете банкова сметка с имената на титуляра, ако желаете да получите същия продукт, но в друг цвят и размер – моля, направете нова поръчка.Срокът за обработка на върнатите поръчки е в рамките на 48 часа от датата на получаване при нас.Той ни е необходим за технологична обработка на Вашата пратка. Веднага след извършването й, ще получите информация чрез имейл. Пратки получени в петък, се обработват през първия работен ден. Некоректно изпратени пратки(без документи и описание на исканията от клиента) се обработват със закъснение.

Стойността на върнатата стока се възстановява по реда на разпоредбите на чл.54 и следващите от ЗЗП, моля оставяйте коректен айбан за по-бързо обслужване.

Замяна за друг размер или за друг продукт не се предлага. Молим да върнете стоката, която искате да замените и да направите нова поръчка с новия необходим артикул. 

Потребителят носи отговорност само за намалената стойност на стоките, причинена от изпробването им, различно от необходимото, за да установи естеството, характеристиките и доброто им функциониране. Върнатата стока трябва да е с етикети, в добър търговски вид, да не е носена, прана, гладена, скъсана, да е чиста, без странични миризми (като кремове, парфюми или цигарен дим). Към пратката трябва да бъдат приложени: стокова разписка и формуляр за връщане и рекламации. В случай на връщане на поръчката, куриерските услуги са за сметка на клиента.

Отказ от договор

 
^Оттук може да изтеглите стандартния формуляр за упражняване на правото на отказ от договор.

Съгласно чл. 50 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП), потребителят има право да се откаже от получената стока (сключения договор за продажба от разстояние), без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща, каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55 от ЗЗП в 14-дневен срок, считано от датата на: приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя или когато потребителят е поръчал много стоки с една поръчка, които се доставят отделно, считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, е влязъл във владение на последната стока.

Информация относно упражняване правото на отказ от договора (Приложение № 7 към чл. 47, ал. 4 от ЗЗП) Стандартни указания за отказ:

I. Право на отказ от договора от разстояние или извън търговския обект.

II. Имате право да се откажете от настоящия договор, без да посочвате причини за това, в срок 14 дни.

III. Срокът за отказ е 14 (четиринадесет) дни считано от датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на стоките или при договор, съгласно който потребителят поръчва много стоки с една поръчка, които се доставят поотделно: датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на последната стока.

За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите като ни изпратите задължителния формуляр и попълните коректно полетата за Вашето име, географски адрес и ако имате такива, телефонен номер и електронен адрес и за решението си да се откажете от договора. Ако използвате тази възможност, ние незабавно ще Ви изпратим на траен носител – по електронна поща, съобщение за потвърждение на получаването на отказа. За да спазите срока за отказ от договора, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.

IV. Действие на отказа. Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас, (с изключение на допълнителни разходи, които се генерират при връщане на пратката), без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Ще извършим възстановяването на дължимата парична сума по банков път (след инспекция на върнатата стока и приложените към нея документи).

Имаме право да отложим възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не ни представите доказателства, че сте изпратили обратно стоките, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано. Очакваме да ни изпратите или да върнете обратно стоките без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 (четиринадесет) дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор. Срокът се счита за спазен, ако ни изпратите обратно стоките преди изтичането на 14-дневния срок. Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките. Вие отговаряте единствено за намаляване стойността на стоките вследствие на изпробването им, различно от необходимото за установяване на тяхното естество и характеристики.

Потребителят има право на рекламация съобразно закона. При упражняване на правото на рекламация потребителят представя касова бележка и/или, фактура /ако има издадена такава/. При неизпълнение на тези изисквания доставчикът не е задължен да удовлетвори рекламацията на потребителя.

Потребителят се задължава да положи усилие за опазване на стоката до връщането й на доставчика, както и да не нарушава целостта на поставените от доставчика върху нея или опаковката стикери, етикети и други. При неизпълнение на тези задължения доставчикът може да откаже да възстанови платената сума от потребителя.

Всички транспортни и всякакви други разходи по връщането на Стоката са изцяло за сметка на Потребителя. До момента на обратното предаване на Стоката от страна на Потребителя на Доставчика, рискът от случайното и погиване или повреждане се носи изцяло от Потребителя. Потребителят поема разходите за връщането на Стоката и ги заплаща съобразно съответните тарифи, ценоразписи и т.н. на съответните куриерски или други компании, които е избрал да използва за връщането.

При връщане или рекламация на стоката, моля свържете се с нас за уточняване на адрес.

 • *Не се приемат обратни пратки с наложен платеж.
 • *Връщането на пратки към нас можете да направите с куриерска фирма по ваш избор, с изключение на Български пощи. Пратки изпратени към BGCosplay.com с Български пощи не се приемат.
 • *Връщане на място на пратки, лично от клиенти, на посочения адрес не се приемат. Приемаме пратки само и единствено изпратени с куриер. 
 • *На връщане и замяна не подлежат всички чорапени изделия, клинове, долни части от бельо (бикини, боксерки, бански костюми) перуки и козметика не могат да бъдат върнати, поради хигиенни съображения! Сумите за тези продукти не се възстановяват.
 • *След приемане на върната стока ще получите имейл информиращ, че сме получили пратката. След техническа проверка и потвърждение за коректно върната стока ще върнем дължимите суми при оставен коректен айбан в срок от 14 дни по реда описан в чл.54 и следващите от ЗЗП.
 • *Пратки с върната стока, които поради неподходяща опаковка са били повредени при транспортирането, ще бъдат връщани на клиента за негова сметка. Старателно опаковайте пратките, за да осигурите запазването на стоката по време на транспорта.
 • * Пратки, които не съдържат в себе си фактура/касов бон от поръчката, формуляр за връщане, съдържащи стоки с нарушена опаковка, липсващи етикети (нарушен търговски вид), липсващи части и тн. няма да бъдат приети и ще бъдат върнати за сметка на Клиента. 
  Молим да проверявате целостта на изделията и всички техни елементи при връщането. 

Онлайн решаване на спорове

Съгласно ЗЗП, чл. 181н и Регламент (ЕС) 534/2013,  при възникнал спор потребителят има възможност да поиска съдействие за разрешаване на спора чрез интерактивната платформа, достъпна на всички езици на ЕС.

Не се колебайте да се свържете с нас!

Попълнете бланката и опишете проблема, а ние ще Ви отговорим в най-кратък срок! Вярваме, че можем да разрешим всички проблеми с добро настроение и коректно изпълнение!

Be brave to create

Contact us

info@bgcosplay.com

Working Hours
Monday - Friday/ 10:00am - 14:00pm
Saturday/Sunday - Offdays

Newsletter

  BG Cosplay LTD 2023 | All rights reserved.