Skip to content Skip to footer

Едни от най-често задаваните ни въпроси

Трябва ли да се регистрирам, за да направя поръчка?

Не, не е задължително да се регистрирате.

В случай, че се спрете на някой от нашите продукти, с цел по-добро обслужване и улеснение на поръчката, регистрацията е препоръчителна. Тя е еднократна. Регистрацията не ви абонира автоматично за нашия бюлетин, което означава, че няма да получавате информационни съобщения от нас. 

Какви са начините, по които мога да направя поръчка?

Можете да направите поръчка онлайн като гост или с регистрация в сайта на www.bgcosplay.com
Попълнете коректно данните си и изберете продуктите си. На оставения от Вас имейл адрес ще получавате информация относно статуса на поръчката Ви.
И
майте предвид, че поръчки по телефон не се приемат и няма да бъдат уважени. 

Какви са начините за плащане на поръчка?

Всеки, закупил продукт от www.bgcosplay.com, може да плати с наложен платеж или чрез банкова карта чрез нашата защитена система, предлагана и поддържана от MyPOS. 

С кой куриер доставяте?

Доставката за България се извършва от куриерска фирма Еконт или Спиди, като Спиди не доставят до личен адрес в събота и неделя. За да Ви улесним сме интегрирали техните системи в нашата платформа, като така можете най-точно да получите всички работещи офиси, както и текущите тарифи на куриерите за доставки. 

Можете да се обърнете и към специалната ни страница, която е дедикирана изцяло на доставките. 

Ако поръчам, кога мога да очаквам доставка?

Доставките обикновено се извършват в рамките на 1-2 работни дни, в зависимост от натовареността и работния график на избрания от Вас куриер. От наша страна са ни необходими 1-2 работни дни за обработка на Вашата поръчка – като това включва регистрирането на желаните артикули, проверка за наличност в нашия склад, потвърждаване на изправното състояние на продукта, пакетиране и изпращане на стоката.

Имате ли магазин, където мога да закупя продуктите предлагани от www.bgcosplay.com?

Търговската дейност на магазина се осъществява само онлайн.

УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ НА ЗАКУПЕНА СТОКА НА www.bgcosplay.com

За пълната политика за връщане на продукти можете да се обърнете към тази страница.

 1. Потребителят има право да върне закупената от него стока в рамките на 14 (четиринадесет) дни след получавaнето на стоката, като преди това задължително уведомява чрез e-mail info@bgcosplay.com или телефон +359 884 888 109 и ни изпраща попълнен „Стандартен формуляр за упражняване право на отказ“, който можете да свалите и попълните от сайта. .

ВАЖНО: Отказ от покупка не е възможен за употребявани продукти или за продукти, които след доставката им са били разпечатани, ползвани и не могат да бъдат върнати по здравни / хигиенни причини( *перуки, екстеншъни, тупета, бретони и други продукти, които са в досег с личният скалп на ползвателя, както и козметика, бельо и др.).

За да бъде спазен срока за отказ от договора е достатъчно да бъде изпратено съобщение относно упражняването на право на отказ с реквизитите по т. I по-горе, преди изтичането на срока за отказ.

 1. За да бъде върнат, продуктът трябва да не е бил ползван и да се намира в същото състояние, в което сте го получили(продуктът следва да е в оригиналната си опаковка със запазени и неотстранени етикети).

Запазваме правото си да откажем възстановяването стойността на продукти, които са били (или изглеждат) употребявани, по които има повреди, липсват етикети или по някакъв друг начин НЕ са върнати в състоянието, в което са били изпратени. Разходите по връщането на стоката са за сметка на клиента. Връщането се осъществява единствено чрез куриерска/пощенска услуга, позволяваща проследяване на пратката.

III. Действие на отказа

Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас във връзка с продукта, без направените разходите за доставка до посочения от Вас адрес не по-късно от 14 (четиринадесет) дни, считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Ще извършим възстановяването на сумите по банков път по посочена от Вас сметка.

 1. Връщане на закупените стоки

Очакваме да ни изпратите стоките на адрес: Гр. София, жк. Овча купел 2, Президент Линкълн без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 (четиринадесет) дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор.

Връщането на закупените от Вас стоки е изцяло за Ваша сметка.

Имаме право да отложим възстановяването на плащанията по предходния параграф IV до получаване на стоките обратно или докато не ни представите доказателства, че сте изпратили обратно стоките, в зависимост от това кое от двете събития е настъпило по-рано.

 1. Отговорност на потребителя

Вие отговаряте единствено за намаляване стойността на стоките вследствие на боравене с тях, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране.

За избягване на всякакво съмнение, за да се уважи правото на отказ, необходимо е, наред с останалите законови изисквания за правото на отказ, да са налице кумулативно и следните изисквания:

 • върху стоката не трябва да има каквито и да били следи от употребата й по предназначение;
 • стоката трябва да бъде в търговски вид, който позволява стоката да бъде предложена за повторна продажба без да се налага предлагането й на по-ниска цена в сравнение с първоначалната й продажба;
 • когато е приложимо, потребителят е длъжен да върне с продукта в оригиналната, изцяло запазена опаковка;
 1. Не се приема отказ от продажбата на стоки, които:
 • * са изготвени по поръчка или съгласно индивидуалните предпочитания на клиента;
 • * са употребявани по предназначение или на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето,
 • * на стоки с кратък срок на годност;
 • в останалите случай по чл. 57 от ЗЗП.
 •  

За чия сметка са куриерските разходи при рекламация?

Продуктите се изпращат за сметка на клиента към БГ Косплей ЕООД.

По какъв начин става възстановяването на сумата, заплатена за върнат продукт?

Възстановяването на заплатените суми става единствено по банков път. Всякакви други платежни варианти не се приемат. Молим да имате предвид, че титулярът на банковата сметка трябва да съвпада с името, предоставено в поръчката. 

Възможно ли е разминаване в цвета на продукта, с този на снимката й в действителност?

Снимките, които презентират продуктите, представят възможно най-точно цветовете им. Въпреки всичко, поради различия в електронните устройства на всеки клиент е възможно известно несъответствие с цветовете, заради което онлайн магазин bgcosplay.com  не поема отговорност. Имайте предвид, че нашите перуки се рекламират стилизирани от специалист. Вие получавате базовия модел, като можете да стилизирате перуката си по Ваш вкус и желание. 

Мога ли да направя промени по поръчката си?

След като сте изпратили Вашата заявка, тя се приема автоматично от нашата система и наш представител я обработва веднага след получаването й. Именно за това промени по поръчката не са желателни. Но, ако все пак корекцията е необходима, то задължително се свържете с онлайн магазина най-късно до 1 час след изпращането на заявката. В случай, че някой от артикулите, които сте поръчали е изчерпан – ние ще се свържем с Вас, като можете да направите смяна или замяна за друг цвят, размер и др. 

Ако все пак имате въпрос, който не е отговорен тук - ние ще се радваме да Ви съдействаме. Не се колебайте да ни попитате.

Be brave to create

Contact us

info@bgcosplay.com

Working Hours
Monday - Friday/ 10:00am - 14:00pm
Saturday/Sunday - Offdays

Newsletter

  BG Cosplay LTD 2023 | All rights reserved.